Jag räddade en prins igår!

Ja, kan ni gissa vad jag gjorde igår? 

På vägen hem från tunnelbanan till mitt hus så såg jag en katt. Den är svart&vit och brukar alltid stryka omkring i området..och ser ut som sju svåra år dessutom. Jag har varit och knackat på dörrarna där den mestadels brukar vistas men ingen har öppnat. 
Igår såg jag den som sagt igen och bestämde mig för att, nej nu för jag ta reda på vems den här katten är. Den mår ju inte bra. Just då kom den en kvinna i 60års åldern gående förbi och jag "hojjtade" till henne och undrade om hon visste ngt. Det gjorde hon. 

Katten heter tydligen Robin och kvinnan som hade honom från början är alkoholist, hon matar honom aldrig och släpper aldrig in honom. Det är grannskapet som matar Robin och han höll till och med på att frysa ihjäl förra vintern. Han är ganska gammal, ca 13-14 år och kommer nog inte klara sig ute en vinter till. Snacka om tufft liv. Kvinnan har haft djurskyddsnämnden efter sig, eller vad det kallas, ett antal gånger men utan resultat. 

Så igår gjorde jag slag i saken, Robin flyttade in hos mig. Igår pysslade vi, kammade ut de där hemska tovorna och åt kungligt. Sen sov vi inte i buskarna eller blev jagade av dumma ungdomar heller, vi sov gott. Robin har redan fått en favoritmatta, den som jag tänkt slänga. Hur ska jag nu göra? 
Den lilla prinsen, som åter ser ut som en katt. Dock lite skygg, MacBookar och handdukar kan vara ruskigt läskiga. 

Nu har han precis gått ut, han känner ju grannskapet ganska väl. Säkerligen kommer han att dra sig några hus bort under den närmsta tiden och sitta utanför den där stängda porten. Men jag har varit duktig och adressändrat åt honm, vilket han nog snart kommer inse med glädje. 

Ha en bra dag! /Therese

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0